8-Ore-de-Somn-pentru-o-Viață-Sănătoasă_Tumbnail_Tasty Organics
8 Ore de Somn pentru o Viață Sănătoasă – Mit sau Realitate?
22/07/2024
Sarea-Celtica-Tasty Organics 1
Sare Celtica: 7 Beneficii incredibile pe care trebuie să le stiti!
25/07/2024

Beneficiile Consumului de Alimente Organice

Salut, sunt Silviu de la Tasty Organics!

Astăzi discutăm despre beneficiile alimentației cu alimente organice și, de asemenea, ne vom concentra pe unele dintre riscurile consumului de alimente non-organice.

Ce înseamnă „organic”?

În primul rând, produsele și alimentele procesate etichetate ca „organice” înseamnă că au fost cultivate fără utilizarea pesticidelor artificiale, îngrășămintelor sintetice, nămolului de canalizare, organismelor modificate genetic (OMG) sau radiațiilor ionizante. Produsele de origine animală etichetate organic înseamnă că au fost crescute fără utilizarea antibioticelor sau hormonilor de creștere.

Sursa Foto: www.freepik.com

Beneficiile alimentelor organice

În alimentele organice găsești micronutrienții esențiali pentru funcționarea optimă a corpului. Deasemenea organic înseamnă mai multă savoare și gust

Riscurile alimentelor convenționale

Pesticidele
Aceste chimicale sunt eficiente pentru distrugerea insectelor și bolilor plantelor, dar pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră. Și pentru pesticidele care sunt absorbite prin coaja unor fructe și legume, nu există o modalitate de a le spăla complet.

OMG-uri
Aceste gene modificate pot proveni din diverse surse – viruși, insecte, animale sau chiar oameni. Întrucât nu se cere etichetarea, este foarte greu să ne dăm seama care dintre alimentele consumate au fost modificate genetic.

Contaminarea
Animalele crescute convențional pentru carne, ouă și produse lactate sunt adesea hrănite cât mai ieftin posibil, în condiții inumane. Uneori furajele provin din culturi modificate genetic, de la porumb și soia sau chiar cu resturi de animale sacrificate. Cel mai probabil au ingerat hormoni, antibiotice și medicamente pe care, în cele din urmă, le consumăm și noi.

Sursa Foto: www.freepik.com

Sprijinirea fermierilor locali

Când mâncăm organic, sprijinim fermierii și practicile agricole responsabile. Deci, cu toate aceste beneficii, de ce alimentația organică este încă excepția, nu normalitatea? Ei bine, de obicei din cauza costului și disponibilității. Dar acum, cu cererea mai mare și progresul tehnic din agricultură, prețul alimentelor organice arată o tendință de scădere. Și cu atât de mulți distribuitori, precum Tasty Organics, care oferă o mulțime de opțiuni de produse organice,accesul la aceste alimente bio este mult mai facil. Și, de ce nu, sănătatea și vitalitatea ta merită fiecare bănuț!

Întrebări frcvente despre consumul de alimente organice (FAQ)

Ce înseamnă alimente organice?

Alimentele organice sunt acelea cultivate fără utilizarea pesticidelor artificiale, îngrășămintelor sintetice, organismelor modificate genetic (OMG) sau radiațiilor ionizante. Produsele de origine animală organice sunt crescute fără antibiotice sau hormoni de creștere.

Care sunt beneficiile consumului de alimente organice?

Alimentele organice oferă micronutrienți esențiali pentru funcționarea optimă a corpului, au un gust mai bun și sprijină practicile agricole responsabile.

Care sunt riscurile consumului de alimente non-organice?

Riscurile includ expunerea la pesticide, consumul de OMG-uri și ingestia de hormoni și antibiotice din produsele de origine animală crescute convențional.

De ce alimentația organică nu este mai populară?

Principalul motiv este costul și disponibilitatea, dar aceste aspecte se îmbunătățesc odată cu creșterea cererii și eficienței agriculturii organice.

Articole Recente

Categorii Produse