18/06/2024
Placinta cu Mere Bio
Dacă decideți să încercați rețeta Placinta cu Mere Bio, vă rugăm să acordați câteva momente pentru a comenta după ce le-ați făcut! Mi-ar plăcea să aud despre rezultatul final!
Cantitate: 12-16 bucăți.
Ingredientele necesare pentru Placinta cu Mere Bio
- 1 cană de făină de grâu
- ½ lingurita de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara
- ½ cană de zahăr brun
- ¼ cană nuci sau nuci pecan tocate
- ½ cană apă
- ¼ cană ulei cu aromă neutră (sâmburi de struguri, măsline, canola etc.)
- 2 lingurite extract de vanilie
- 2 cesti de mere taiate cubulete, cu coaja
Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 215°C.
Puneți toate ingredientele uscate într-un castron mare și amestecați pentru a se combina.
Puneți toate ingredientele umede într-un castron separat și amestecați pentru a se combina.
Taie merele cubulete.
Tapetați tava de copt cu hârtie de copt. Asigurați-vă că hârtia de urcă pe părțile laterale ale tăvii aproximativ 1 inch.
Turnați ingredientele umede în ingredientele uscate și amestecați bine.
Încorporați merele și turnați aluatul în tigaie. Întindeți amestecul pe marginea tavii și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când devine auriu. Lăsați vasul să se răcească ușor apoi ridicați pergamentul din tavă – răsturnați cu grijă pe o masă de tăiat și îndepărtați hârtia de copt. Se lasa sa se raceasca inainte de a taia in patrate.
Pudrați batoanele cu zahăr pudră pentru un plus de dulceață!